Technische vertalers: machines en apparaten voor industriële toepassingen

Pioniers op het gebied van technische vertalingen

De technische vertalers van Polydioma krijgen vaak opdrachten om handleidingen van machines en apparaten voor industriële toepassingen te vertalen.

Vertaalbureau Polydioma is een van de pioniers op het gebied van technische vertalingen. Wij vertalen vanuit en naar praktisch iedere taal. Zelfs vertalingen naar het Kazachs of in het Hindu en Urdu, twee talen die worden gesproken in Pakistan en India, zijn bij ons aan te vragen: als het maar om technische vertalingen gaat.

Onze expertise wordt optimaal ingezet.

Eén van onze opdrachtgevers levert industriële mixers en roerapparatuur aan verschillende industriële sectoren. De opdrachtgever had binnen korte termijn handleidingen nodig om mee te sturen met een verzending. Deze manuals moesten met spoed vanuit het Engels en het Nederlands naar het Russisch worden vertaald. Technische vertalingen vormen een vak apart; naast kennis van de taal is ook kennis van de industriële sector cruciaal voor het correct vertalen van bijvoorbeeld handleidingen, instructies, voorschriften, bouwtekeningen en procesbeschrijvingen: je moet het jargon van de industrie verstaan. Daarnaast vroeg de klant zich af of de vertalingen van deze documenten moesten worden beëdigd. De vraag was ongebruikelijk, aangezien technisch vertalers, in tegenstelling tot juridisch vertalers, over het algemeen niet beëdigd zijn.

De expertise van Polydioma werd bij deze opdracht optimaal ingezet. Niet alleen heeft ons vertaalbureau veel ervaring in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie – een sector waarbinnen de desbetreffende opdrachtgever veelvuldig producten levert. Ook wisten wij vanuit onze vakkennis dat Russische opdrachtgevers alleen genoegen nemen met een document indien de originele handleiding, dus niet alleen de vertaling, door een officiële instantie is gelegaliseerd. De vertaler die wij voor deze opdracht aan het werk zetten moest dus naast de beheersing van de terminologie op het gebied van statische mixers en inline mengers ook beëdigd zijn. Polydioma heeft vertalers met deze specialistische technische kennis in huis die tevens beëdigd zijn, wat ertoe leidde dat Polydioma dit grote project tot volle tevredenheid van de klant kon uitvoeren.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Polydioma voor u kan betekenen? Wij hopen snel persoonlijk met u kennis te maken. Voor meer informatie kunt u bellen naar 020-645 31 20. Mailen kan natuurlijk ook: info@polydioma.nl